Project

Dribbble first shot

Een paar maanden geleden kreeg ik een invite voor Dribbble, een platform waar designers zich kunnen uiten door middel van beeld en tekst.

Op dit platform kunnen designers hun laatste werk tentoonstellen en vragen naar feedback. Het ‘first shot’ op Dribbble is voor een designer erg belangrijk, het laat zien wat je in huis hebt. Het is een traditie om de kleuren en het logo van Dribbble te gebruiken in het first shot.

Lang heb ik nagedacht wat ik zou ontwerpen. Het moest kwalitatief goed zijn, humor bevatten en nostalgische gevoelens overbrengen. Ik wist dat ik een illustratie wilde maken. Daarom maakte ik een lijst met tien verschillende ideeën. Geen van de tien ideeën inspireerde mij echter tot ontwerpen. Totdat mijn zus op een avond haar spullen aan het inpakken was voor haar verhuizing, waarbij zij mijn oude Gameboy vond. Ik had een Euroka moment! Ik besloot een Gameboy color te verwerken in mijn illustratie als first shot. Met de Gameboy naast mij, maakte ik in het programma Adobe Illustrator de Gameboy na. Tot slot heb ik de Gameboy tot leven gebracht in Adobe Photoshop.

Navigatie

Social Media

LinkedIn

Contact

Voor contact kunt u mailen naar info@nienkevanvliet.nl