Project

Slim Bewegen

Voor het vak Interaction Design moesten we in groepsverband voor de opdrachtgever GGD Limburg een laagdrempelige interventie ontwerpen om meer bewegen op het werk te stimuleren. De GGD gaf het advies om dagelijks 30 minuten te bewegen. Dit haalt echter 1 procent van de werknemers.

 

Als eerste zijn wij deskresearch gaan doen. Hier kwamen wij achter dat iedereen per dag 10.000 stappen zou moeten lopen. Ook keken we naar bestaande oplossingen zoals fitdesk, app stand, the level en staan desks

Vervolgens hebben wij verschillende werknemers bij de gemeente geinterviewd. Uit de interviews kwam naar voren dat werknemers niet te veel onderbrekingen willen hebben tijdens het werk. De gemeente had al eerder geprobeerd een interventie te creëren. Echter werkte dit niet op lange termijn.

 

Wij kwamen met het idee om augmented reality spellen toe te voegen aan veel gebruikte objecten op de werkvloer. Bij de koffieautomaat was het mogelijk 'coffeecatch' te spelen, bij de watertank 'watersplash' etc. Door mee te doen met de spellen was het mogelijk punten te verzamelen. Deze punten kon men inwisselen voor kortingsbonnen bij het restaurant. Mensen kregen inzicht in hoeveel stappen ze hadden gelopen en welke activiteiten hun collega’s hadden gedaan.

Navigatie

Social Media

LinkedIn

Contact

Voor contact kunt u mailen naar info@nienkevanvliet.nl